KARABÜK / MERKEZ - Esentepe Ortaokulu

Ara

Millî Eğitim Bakanlığımızca hazırlanan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında ilimiz genelinde 54 okulumuzun kütüphanesinin açılışı, Valimiz Sayın Fuat GÜREL'in konuşmasının akabinde  canlı bağlantıyla yapıldı.

Haz

Açılış, temel atma ve ziyaretlere bulunmak üzere ilimize gelen Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, Karabük Üniversitesi konferans salonunda düzenlenen "Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" etkinliğinde öğrencilerimizle buluştu. Sınıf Öğretmenimiz Halil Bulut'un gayretleriyle oluşturulan bağlama gurubumuz dinleyeneleri mest etti.

Ock

"Çocuklarımız Hep Gülsün Diye" sloganıyla yola çıkılan ve Valimiz Sayın Fuat GÜREL'in eşleri Sayın Özlem ARAS GÜREL hanımefendinin himayelerinde İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Gülümse Karabük" projesinin bu ayki etkinliğinde okulumuzda öğrenim gören 19 öğrencimiz misafir oldu.

Kas

Ulusal ve uluslararası alanda başarı sahibi bilim insanları TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında Türkiye'nin dört bir yanındaki öğrencilerle buluşuyor. TÜBİTAK Bilim Söyleşileri'nde farklı alanlardan bilim insanları kendi hayat hikâyelerinden yola çıkarak öğrencilere örnek oluşturuyor. Böylece STEM (bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik) alanlarına ilgi duyan gençlerin kariyer seçimlerinde bu alanlara olan ilgilerinin artırılmasına katkıda bulunuluyor.

Haz

Şehit Şendoğan Topçu İlkokulu ile birlikte hazırlamış olduğumuz "Cahit Zarifoğlu Anma Etkinliği" Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi salonunda gerçekleştirildi. İl Millî Eğitim Müdürümüz Mehmet Fatih VARGELOĞLU, Şube Müdürümüz Mehmet ÖZDEMİR ile okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı programda şairin hayatını anlatan belgesel film ile birlikte şiirleri seslendirildi. Anasınıfı şiir sunumunun ardından "Yedi Güzel Adam" şiirleri ile devam edildi. "Aristo Cahit" tiyatrosu ile son bulan etkinliğin ardından fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

May

Bilim Fuarımıza İl Milli Eğitim Müdürümüz Ali Köse, Şube Müdürlerimiz Erdal Üngören, Muharrem Yol, Muhammed Yılmaz katıldılar. Ayrıca Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Emirsüleymanoğlu, Anayasa Ortaokulu Müdürü Mesut Göktaş, Fazlı Yeşilyurt Ortaokulu Müdürü Mustafa Pazarlıoğlu teşrif ettiler. 20 projeyle oluşturulan fuarımızda emekleri geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize ve desteklerinden dolayı Şehit Şendoğan Topçu İlkokulu öğretmenlerine teşekkür ederiz.